Фондовите борси в Азия  приключиха седмичната търговия със смесени настроения,

...
Фондовите борси в Азия  приключиха седмичната търговия със смесени настроения,
Коментари Харесай

Азиатските пазари завършиха седмицата без ясна посока

Фондовите тържища в Азия  приключиха седмичната търговия със смесени настроения, откакто щатският $ продължи неувереното си показване, макар изявленията на американския президент Доналд Тръмп на Световния стопански конгрес в Давос, написа DailyFX.

Тръмп разгласи, че желае " мощен $ ", който да дава отговор на доверието в американската стопанска система. Думите на президента бяха посрещнати с изненада, защото те противоречаха на изявлението на американския министър на финансите Стивън Мнучи, който съобщи че " един по-слаб $ " е " добър за Съединени американски щати, защото благоприятства " търговията “.

Волатилността на американската валута се отрази и на азиатските пазари, откакто главният японски показател Nikkei 225 загуби ранните си печални и приключи деня със спад от 0,16% до 23 631,88 пункта.

На другата диаметралност беше южнокорейският Kospi, който съумя да компенсира загубите от ранната част на сесията и да приключи деня с покачване от 0,49% до 2 574,76 пункта, с помощта на повишаване на акциите на Samsung Electronics.

Силен растеж регистрира и борсата в Хонконг, където показателят Hang Seng се увеличи с 1,53% до 33 154,12 пункта, до момента в който в континентален Китай тържищата в Шанхай и Шенжен не откриха единна посока, като Shanghai Composite добави 0,30% към цената си, достигайки 3 559,03 пункта, а Shenzhen Composite се намали с 0,16% до 1 950,21 пункта.

Борсата в Австралия остана затворена поради народен празник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР